Företaget

Min tapetserarverkstad hittar du på Långbrodalsvägen 12 i Älvsjö och jag är medlem i Sveriges Tapetserarmästare.

Som tapetserare arbetar jag både till privatpersoner och företag och jag vill gärna medverka till att möbler får nytt liv och bättre funktion till ett hem, lokal, offentlig miljö eller annat.

Renovering och tapetsering/omklädsel av antika och moderna möbler såsom stolar, fåtöljer och soffor m.m. både inom traditionella och moderna stoppningstekniker och material är mina arbetsuppgifter.

Vill du bevara en äldre möbel och ge den/dem nytt ”liv” med nytt tyg? kanske har du något som du tycker om och vill förändra istället för att köpa nytt? Du är varmt välkommen att botanisera i alla våra vackra tygprover för att hitta just det du vill ha.

Som tapetserare och för mig som person är det fantastiskt roligt att få ta sig an en möbel, ta bort det gamla som ofta sett bättre dagar och att om det behövs bygga upp en bättre sits och sedan som pricken över i få ”klä” på det nya tyget. Det är en härlig känsla, både jag och möbeln blir glad.

Yrket tapetserare har ett franskt ursprung.  Den franske tapetseraren, le tapissier, hade som yrkesuppgift att hänga upp vävda tapeter och gobelänger i slott och herresäten. Ur yrket utvecklade sig en gren som klädde och stoppade möbler, föregångarna till dagens tapetserare. Dagens tapetserare ägnar sig huvudsakligen åt stoppning, renovering och klädsel av såväl moderna som antika möbler. Det finns också tapetserare som arbetar inom industrin och då innebär arbetet att man ofta arbetar med endast en del i tillverkningskedjan. Det kan gälla till exempel att klä stolsdynor, soffor eller fåtöljer med skinn eller tyg eller att stoppa dynor.